10kw Solar System 7.6 Kw

Wanneer u een zonnesysteem aanschaft, betaalt u zelf voor de panelen. U moet echter ook rekening houden met de andere componenten van het zonne-energiesysteem om maximale voordelen te behalen. Als vuistregel is het altijd beter om het complete zonnepaneelsysteem te kopen dan om losse componenten te kopen die alleen in bepaalde toepassingen nuttig kunnen zijn. Hieronder volgt een korte bespreking van de belangrijkste componenten van een zonne-energiesysteem.

Een zonnepaneelsysteem bestaat meestal uit meerdere zonnecellen, die vervolgens met elkaar worden verbonden. Deze cellen zijn meestal gemaakt van silicium en boor. Hierdoor kunnen de zonnecellen zonlicht opnemen en omzetten in bruikbare elektriciteit. Het is belangrijk op te merken dat de grootte van het paneel ook afhangt van de hoeveelheid energie die u wilt opwekken.

Het tweede belangrijkste onderdeel van uw stroomsysteem is de omvormer. Deze omvormer zet de DC-ingangsspanning om naar de AC-uitgangsspanning. Sommige omvormers hebben ook een regelcircuit. Dit zorgt ervoor dat er geen overspanning is wanneer u het systeem bedient. Een veelgebruikt type omvormer is de lineaire step-up regulator.

Een ander onderdeel van uw zonne-energiesysteem is de controller of de computer. Dit regelt de belangrijkste componenten van het zonne-energiesysteem. De meeste controllers worden geleverd met ingebouwde sensoren voor het meten van de spanning, temperatuur en stroom van zonnepanelen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de controller in staat is om alle drie deze parameters tegelijkertijd te bewaken.

Het is ook mogelijk om een ​​apart bedieningspaneel te kopen om aan te sluiten op de omvormer voor zonne-energie. Dit geeft u de mogelijkheid om het hele systeem vanaf een centrale locatie te bedienen. Dit is betrouwbaarder dan het apart aanschaffen van een controller en omvormer.

Bij het winkelen voor een zonnestelsel is het belangrijk om naar de verschillende beschikbare typen te kijken. Met deze componenten kunt u gratis of tegen minimale kosten elektriciteit opwekken. Zorg er daarom voor dat u de hoeveelheid energie bepaalt die uw systeem kan leveren en dat u de juiste combinatie vindt die aan uw eisen voldoet.

Een zonne-energiesysteem kan worden gebouwd door iedereen die weet hoe dingen moeten worden gebouwd. De bouwmaterialen zijn voor het grootste deel gemakkelijk te verkrijgen. Het is mogelijk om een ​​eenvoudig zonnestelsel te bouwen met goedkope artikelen zoals koperdraad, multiplex en lijm. Er zijn zelfs kits online beschikbaar die de nodige onderdelen bevatten.

Je moet ook bedenken hoe groot je zonnestelsel moet zijn. Als u van plan bent om meer dan één zonnepaneelsysteem te installeren, is het raadzaam om het systeem in een kit te kopen. Als u het systeem zelf wilt bouwen, zijn de bouwkosten meer dan een bouwpakket. Hoewel de materialen erg goedkoop kunnen worden gekocht, kan het meer tijd kosten om het systeem te bouwen en te installeren.

Er zijn enkele landen die mensen verbieden een groot zonnestelsel te bouwen omdat de panelen hun natuurlijke hulpbronnen kunnen verstoren. Dit is bij de meeste landen echter niet het geval. In landen als Frankrijk, Duitsland en Spanje is het geen issue. Om er zeker van te zijn dat u er alles aan doet om het milieu te beschermen, is het misschien in uw beste belang om een ​​systeem aan te schaffen dat klein en niet te groot is.