Big Solar Plant Using Gis

Als u net als veel mensen in het hele land niet genoeg land heeft om uw eigen grote zonne-energiecentrale op te zetten, bent u misschien op zoek naar een manier om uw eigendom om te bouwen tot een grote zonne-energiecentrale. Dit is vandaag mogelijk door hoogwaardige GIS-software (geografische informatiesystemen) te gebruiken om een ​​topografische kaart en topografie van uw eigendom te maken, zodat u een zonne-energie-installatie kunt ontwerpen die niet alleen veel elektriciteit zal produceren, maar het ook gemakkelijk maakt om controleer ook de effectiviteit van het systeem.

Zonne-energiecentrales gebruiken grote reeksen zonnecellen die zijn gemaakt van kristallijn silicium. De kristallen zijn gerangschikt in stapels die met elkaar zijn verbonden in een grote reeks die de energie kan opslaan die de zon uitstraalt. Deze energie wordt gebruikt om water te verwarmen dat vervolgens wordt gebruikt om een ​​aantal mechanische machines, zoals windturbines en waterkrachtgeneratoren, van stroom te voorzien.

Het is belangrijk dat wanneer u een GIS-softwareprogramma gebruikt om zonne-energiecentrales te bouwen, u een gedetailleerde topografische kaart van uw eigendom bijvoegt, inclusief een tekening op schaal van waar elk van de individuele zonnepanelen zal worden geplaatst, de hoeveelheid zonlicht die ze zullen ontvangen. ontvang gedurende de dag de temperatuur op elke locatie op verschillende tijdstippen van de dag, de hoeveelheid vocht in de lucht op elk moment van het jaar en andere aspecten van de topografie zoals drainage. U wilt misschien ook uw eigendom in kaart hebben gebracht voordat u een GIS-programma gebruikt, om ervoor te zorgen dat u voldoende ruimte heeft om de panelen in de juiste gebieden te plaatsen.

Als u eenmaal klaar bent om een ​​grote zonne-energiecentrale op te zetten, moet u het systeem zo ontwerpen dat het niet te veel stroom wegneemt van uw energiebedrijf. Dit kan op een aantal manieren worden bereikt. Een manier is om zonnepanelen te installeren die indien nodig van de ene locatie naar de andere kunnen worden verplaatst. De andere manier om een ​​zonne-energiecentrale op te zetten, is door een combinatie van zonnepanelen en windturbines te gebruiken om meer stroom op te wekken.

Door GIS-software te gebruiken om de kaart en topografie van uw eigendom te maken, kunt u ook een systeem ontwerpen dat is ontworpen om gegevens van de zon vast te leggen, gegevens van de zon te verzamelen en gegevens van de wind te verzamelen. Hierdoor kunt u ervoor zorgen dat uw zonne-energiesysteem meer stroom opwekt dan u verbruikt.

Hoewel het een uitdaging kan zijn om een ​​zonne-energiecentrale te installeren met GIS, is het vandaag mogelijk. In feite zou u over vijf jaar de eigenaar van zo’n plant kunnen zijn als u de nodige maatregelen neemt.