Global Industrial Solar System

Als u op zoek bent naar een zonnepaneel in uw huis of kantoor, is een van de belangrijkste keuzes die u moet maken of u voor een residentieel of industrieel zonne-energiesysteem gaat. Er zijn veel voordelen aan beide soorten systemen en het verschil kan enorm zijn. De twee belangrijkste verschillen zijn kosten en efficiëntie, maar wat is op de lange termijn voordeliger voor u? Laten we deze twee factoren eens bekijken om u te helpen beslissen welke het beste voor u is.

Laten we eerst naar de kosten kijken. Residentiële zonnepanelen zijn veel goedkoper op te zetten dan een industrieel zonnestroomsysteem. U moet betalen voor de eerste aanschaf en installatie van het systeem, maar daarna betaalt u alleen voor de stroom die het opwekt. Dit komt doordat alle componenten van het woonsysteem bij de prijs zijn inbegrepen en omdat het allemaal kleine zonnecellen zijn die u zelf installeert, hoeft u niemand in te huren.

Aan de andere kant, als u besluit om voor een residentieel zonnepaneelsysteem te gaan, moet u een maandelijks bedrag betalen voor de stroom die het opwekt. Deze vergoeding is meestal lager dan wat u zou moeten betalen voor een thuisstroomsysteem. Naast het betalen van deze vergoeding, moet u ook betalen voor het onderhouden en herstellen van eventuele schade aan uw zonnecellen.

Kiest u voor een industrieel zonnesysteem dan moet u voor de apparatuur die u aanschaft apart betalen. Wil je bijvoorbeeld zonnepanelen gebruiken die groot genoeg zijn om je hele dak te bedekken, dan zul je grote zonnecellen moeten aanschaffen. Deze grote cellen zullen op het dak moeten worden gemonteerd, maar als het gaat om de bedrading van het systeem, moet u de bedrading apart vinden. Je zult ook een manier moeten vinden om deze zonnepanelen met elkaar te verbinden, zodat de stroom die ze opwekken ook daadwerkelijk kan worden benut door het energiebedrijf.

Als het op efficiëntie aankomt, kan het moeilijk zijn om te pleiten voor een residentieel zonnestelsel boven een industrieel systeem. Als het gaat om het opwekken van stroom, zijn beide typen zeer efficiënt. Het enige dat residentiële zonnepanelen minder efficiënt maakt dan industriële zonnesystemen, is dat ze meer zonlicht nodig hebben om dezelfde hoeveelheid stroom te produceren. Industriële zonnepanelen zijn echter zo efficiënt omdat ze zeer grote cellen hebben die veel zonlicht aankunnen zonder kapot te gaan en hun efficiëntie te verliezen.

Over het algemeen komt het antwoord op de vraag welk systeem beter is tussen een residentieel en industrieel zonnesysteem in feite neer op het type panelen dat u gaat gebruiken. Beide typen zonnepanelen zijn zeer efficiënt, maar hebben verschillende voor- en nadelen.