Home Solar Panel System

Home Zonnepaneel Systemen

U vraagt ​​zich misschien af ​​of u uw eigen zonnepaneelsysteem voor thuis moet laten installeren. Afhankelijk van de hoeveelheid zon die u in uw omgeving krijgt, is dit misschien geen goed idee. Het is goed om te weten wat de verschillende componenten zijn die nodig zijn om een ​​zonnepaneelsysteem voor thuis te bouwen. Het hebben van een eigen systeem kost vooraf meer dan een eenheid die u koopt, maar de besparingen kunnen aanzienlijk en zeer voordelig zijn.

Netgekoppelde zonnepanelen voor thuis zijn aangesloten op het hoofdelektriciteitsnet, meestal via een onderling verbonden transformator, maar er zijn ook andere methoden. De duurste en meest voorkomende, netgekoppelde zonnepanelen zijn rechtstreeks aangesloten op een stroomgenerator, dus eenmaal uitgeschakeld trek je alleen elektriciteit van het hoofdnet in plaats van rechtstreeks van je zonnepanelen. Dit soort systemen werken vaak zonder batterij. Wanneer ze stroom gaan trekken, zijn ze meestal het meest efficiënt wanneer ze rechtstreeks op het hoofdnet zijn aangesloten. Als u in een gebied met minder zon woont, wilt u misschien kijken naar zonnepanelen met netbinding, omdat deze vaak veel voordelen kunnen bieden.

Thermische zonnesystemen maken gebruik van zonnecollectoren die door uw huis of bedrijf worden geplaatst om warmte-energie op te vangen. De collector verwarmt water, dat vervolgens het water in stoom verandert en wordt gebruikt om uw huis en / of bedrijfsmotor te laten draaien. Dit type systeem werkt het beste in gebieden waar u veel zonlicht krijgt. De collector wordt doorgaans hoog op een huis of gebouw geplaatst om directe warmte-uitwisseling tussen de collector en het water mogelijk te maken. Een grote collectie kan zelfs een zwembad verwarmen. Het nadeel van dit type systeem is dat het lang kan duren om voldoende warm water voor uw behoefte te genereren. Bij een grote collectie kan het echter een uitstekende oplossing zijn voor het koelen van een kantoor of andere ruimte.

Een van de meest populaire soorten zonne-energie voor thuis is zonne-energie voor warm water. Warmwaterpanelen vangen overdag zonne-energie op en zetten deze ‘s nachts om in elektriciteit. Sommige gebruiken fotovoltaïsche cellen, terwijl andere passieve of actieve zonnecollectoren gebruiken. Fotovoltaïsche panelen nemen de lichtenergie van de zon op en zetten deze om in elektriciteit, terwijl passieve collectoren de warmte-energie gedurende de dag opvangen, die vervolgens wordt opgeslagen voor later gebruik.

Het derde type zonne-energie voor thuis wordt ook wel zonne-energieopslag genoemd. Dit type wordt ook wel “zonne-elektriciteit” genoemd en is hetzelfde als conventionele elektriciteit, behalve dat je deze opslaat in batterijen in plaats van via het elektriciteitsnet van een nutsbedrijf. Dit type is moeilijker te installeren, maar biedt meer controle over het opgewekte vermogen.

Zonne-energie voor thuis is een manier om geld te besparen en de planeet te helpen redden. Afhankelijk van de hoeveelheid zon die u in uw omgeving krijgt, is dit misschien niet de beste keuze voor u.