Solar Battery Charger for Rv

Acculaders op zonne-energie zijn een goede manier om tijdens het reizen stroom van de zon op te slaan. Ze kunnen overal worden geplaatst waar een lading beschikbaar is, zoals het volledig opladen van een RV-batterij en vervolgens de batterijen weer leeghalen wanneer ze niet worden gebruikt.

Als u van plan bent de accu’s in uw camper op te laden, moet u de oplader zoeken die compatibel is met de camper-accu, aangezien ze allemaal verschillende maten hebben. Het is het beste om een ​​acculader op zonne-energie te kopen die een oplaadindicatie heeft, zodat u weet wanneer u het proces moet starten en stoppen.

De meeste RV-accu’s kunnen in ongeveer twee uur van volledige capaciteit naar leeg gaan, dus het is het beste om tijdens het reizen een oplader de hele nacht aan te laten staan ​​om ervoor te zorgen dat u deze nooit hoeft te vervangen. Sommige RV-accu’s zijn minder krachtig dan andere, dus het kan zijn dat je een krachtigere zonnelader nodig hebt om je RV-accu op te laden tot het vereiste niveau.

Als u besluit om tijdens het reizen een zonnelader te gebruiken, is het een goed idee om de accu’s in de camper te plaatsen en ze daar te laten staan ​​tot u thuiskomt. Als u ze in de camper laat, hoeft u zich geen zorgen te maken dat ze droog blijven. Een droge RV-accu is veel gemakkelijker te onderhouden dan een natte. Sommige batterijen kunnen zelfs worden opgeladen tijdens hevige regen of sneeuw.

Een ander voordeel van het gebruik van een acculader op zonne-energie tijdens het reizen, is dat u deze ook onderweg kunt gebruiken als het weer niet zo goed is. Als je de oplader niet bij je hebt, kun je de oplader van je laptop in het stopcontact steken en hij zal opladen. Dit is een geweldige manier om batterijen op te laden en ze te beschermen tegen slecht weer.

Er zijn enkele andere zaken waarmee u rekening moet houden wanneer u van plan bent om zonne-energie te gebruiken wanneer u met uw camper reist. Lees zeker het volledige artikel voor meer informatie.

Als u besluit om tijdens het reizen een oplader op zonne-energie te gebruiken, wilt u misschien een draagbare eenheid overwegen in plaats van een permanente batterij voor uw camper. Op deze manier hoeft u zich geen zorgen te maken over de kosten van het installeren van permanente batterijen en dit kan u duizenden besparen tijdens de levensduur van de batterij.

Zorg ervoor dat u de instructies op de achterkant van de zonnelader zorgvuldig leest. Zorg ervoor dat u weet hoe u deze op de juiste manier installeert en dat u de batterij niet beschadigt als u niet oppast. Zorg ervoor dat u het bij slecht weer op een plek achterlaat waar het niet in de weg zit.

Onthoud dat als u van plan bent om een ​​zonnelader te gebruiken terwijl u voor langere tijd reist, het misschien het beste is om een ​​zonnelader aan te schaffen met een oplaadtijdfunctie. U kunt vaak zonneladersets kopen die worden geleverd met de oplader en opladers die nodig zijn voor al uw draagbare batterijen.