Solar Panels in Ontario

Het einde van het Canadese groene energieprogramma, ook bekend als ‘microFIT’, werd in april 2020 wettelijk ondertekend. Het microFIT-programma hielp de ontwikkeling en goedkeuring van residentiële of ‘micro‗ zonne-energiesystemen in Ontario te versnellen door thuis en ondernemers om zelf zonne-energiesystemen te installeren.

Het microFIT-programma is ontworpen om eigenaren van woningen en bedrijven te helpen bij de installatie van residentiële zonne-energiesystemen. De federale overheid erkende de noodzaak van energiebesparing. Als gevolg hiervan is het microFIT-programma ontwikkeld om eigenaren van woningen en bedrijven te helpen aan de slag te gaan met het implementeren van zonne-energie in hun huizen.

Met het microFIT-programma kunnen huiseigenaren en bedrijfseigenaren profiteren van zonne-energiesystemen, waardoor het milieu wordt beschermd en geld wordt bespaard. De federale overheid ondersteunt de bouw en installatie van residentiële en commerciële zonne-energiesystemen via verschillende belastingverminderingen, kortingen, financiële prikkels en technische bijstand.

De regering van Ontario verstrekt ook subsidies voor de aankoop van residentiële of commerciële zonnepanelen en aanverwante apparatuur. Per juni 2020 zijn er zeven subsidieprogramma’s die de plaatsing van zonnepanelen financieel stimuleren. Deze subsidieprogramma’s omvatten: Ontario Energy Company Rebate Program, Ontario Home Energy Business Assistance Program, Ontario Residential Green Energy Business Assistance Program, Ontario Home Renewable Energy Business Support Program, Ontario Power Support Program, Ontario Small Business Solar Grants Program en het Ontario Green Bouwprogramma.

De regering van Ontario heeft samengewerkt met de energiebedrijven van de provincie om de acceptatie van hernieuwbare energie aan te moedigen. Daarnaast heeft de overheid een aantal beleidsmaatregelen kunnen nemen om de kosten van energieverbruik door bedrijven en huishoudens te verhogen. Daarom is het belangrijk voor inwoners van Ontario om te profiteren van belastingverminderingen en andere prikkels die door de overheid worden aangeboden aan huiseigenaren en bedrijfseigenaren die zonne-energie kiezen als een levensvatbaar alternatief voor traditionele vormen van energieproductie.

De regering van Ontario blijft werken aan het verminderen van haar afhankelijkheid van elektriciteit van energiebedrijven. Met deze belastingverminderingen en financiële prikkels hoopt de regering huiseigenaren en bedrijfseigenaren aan te moedigen zonne-energiesystemen te installeren om in hun eigen behoefte aan energiebesparing te voorzien. In sommige delen van het land is dankzij dit nieuwe initiatief de afgelopen jaren al een toename van de besparingen op zonne-energie in woningen en bedrijven gerealiseerd. Als u geïnteresseerd bent om eigenaar te worden van een zonnestelsel in Ontario, neem dan contact op met uw provinciale energiebedrijf of bezoek hun website voor meer informatie over het programma.