Solar Power for Narrowboats

Als u op zoek bent naar manieren om uw boot van stroom te voorzien, of het nu een narrowboat is of iets anders, dan is een van de meest betaalbare opties om gebruik te maken van zonne-energie voor boten. Dit is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat u voorbereid bent op het onverwachte en er geen stopcontact in de buurt is.

Er zijn twee redenen waarom zonne-energie voor boten zo goedkoop is. De eerste is het feit dat dit type energiebron je maar een klein bedrag per maand of elk jaar kost. De tweede is dat als je in een gebied woont dat op een bepaalde tijd van het jaar zonlicht ervaart, het je helemaal niets kost.

Er zijn twee basismanieren om zonne-energie voor boten te gebruiken: u kunt het zelf bouwen en op uw eigen boot installeren of u kunt een zonnepaneel kopen dat als uw primaire stroombron zal dienen en het vervolgens aan de romp van uw boot bevestigen. Het bouwen van uw eigen systeem van zonnecellen is waarschijnlijk de meest goedkope optie, maar er zijn enkele problemen. Allereerst zijn veel mensen bang dat ze proberen een doe-het-zelf-project te starten en niet slagen. Ten tweede zijn ze bang dat ze de bank kapot maken en hun tijd en geld verspillen.

Dat is waar zonnepanelen in het spel komen. Deze zonnepanelen zijn een stuk goedkoper dan het alternatief, en ze kosten je niet veel meer dan $ 200 in onderdelen. Ze werken als normale panelen, maar ze hebben één groot verschil: de zonnecel zit direct op het paneel zelf. Dit betekent dat als u zonne-energie voor boten wilt gebruiken, u niet een heel systeem hoeft te bouwen; je hoeft alleen maar een zonnecel aan je romp te bevestigen en dat is alles.

Er zijn echter enkele nadelen aan het gebruik van zonnepanelen op uw boot. De eerste is dat ze behoorlijk luidruchtig kunnen zijn. Het kan ook moeilijker zijn om te zien waar de zon schijnt. Dat is niet echt een probleem want je kunt een groot zonnepaneel altijd op een rooftop plaatsen in plaats van op een boot.

Door zonne-energie voor boten te gebruiken, bespaart u behoorlijk wat geld en kunt u genieten van het zonlicht in uw achtertuin, waar de zon in de winter nooit schijnt. Ook als het buiten bewolkt is, kun je nog steeds genieten van de stroom die de zonnecel opwekt, waardoor je nooit voor elektriciteit betaalt.