Solar Power System Components

De belangrijkste componenten van het zonne-energiesysteem zijn zonnecellen, zonnepanelen en zonnecellen zelf. Fotovoltaïsche systemen op zonne-energie (ook bekend als fotovoltaïsche zonne-energie) bestaan ​​uit een reeks zonnecellen die de energie van de zon omzetten in elektrische energie door de elektrische energie om te zetten in wisselstroom.

Deze panelen hebben aan de achterkant van de cellen siliciumkristallen die de energie van de zon absorberen. Terwijl de energie wordt omgezet in stroom, gaan de elektronen naar een andere staat die bekend staat als een aangeslagen toestand. Deze aangeslagen toestand van elektronen produceert elektriciteit. Om de hoeveelheid zonne-energie die door de siliciumkristallen wordt geabsorbeerd te maximaliseren, moeten de fotovoltaïsche cellen overdag in zonlicht worden geplaatst.

De volgende componenten van het zonne-energiesysteem zijn de zonne-omvormer. De omvormer voor zonne-energie is verantwoordelijk voor de verbinding tussen het paneel en de omvormer. Als er stroom nodig is, zal de omvormer de stroom van het paneel uitschakelen en de batterij van de omvormer opladen. In de meeste gevallen is een klein stroompje vereist wanneer de stroom voor het eerst wordt gebruikt. Naarmate de tijd verstrijkt, zult u merken dat uw panelen meer elektriciteit produceren dan nodig is. Uiteindelijk zal het zonnepaneel genoeg energie opwekken om het huishouden van stroom te voorzien.

Montageplatforms zijn belangrijke componenten van het zonne-energiesysteem waarmee het zonnepaneel op het dak van het huis kan worden bevestigd. De steunen zijn belangrijk omdat ze ervoor zorgen dat de panelen maximaal zonlicht opvangen. De steunen moeten stevig genoeg zijn om de panelen te ondersteunen en het paneel van alle kanten kunnen ondersteunen. Sommige mensen kiezen voor aluminium montageplatforms terwijl anderen liever kunststof of glazen montageplatforms gebruiken. De metalen bevestigingen zijn zwaarder dan plastic of glas. Plastic bevestigingen zijn lichter. Het type montageplatform dat u kiest, is geheel aan u.

De laatste componenten van het zonne-energiesysteem. Zonnecellen kunnen via standaarddraad op de panelen worden aangesloten, maar soms kunnen deze draden te lang zijn. De beste optie is een kabel met zowel flexibele als stijve uiteinden. Door het flexibele uiteinde van de kabel kunnen de zonnecellen rondom de panelen worden geplaatst. terwijl het stijve uiteinde het mogelijk maakt dat de cellen stevig worden verbonden met de montagepanelen. De kabels moeten ook worden afgeschermd van de elementen, zodat de kabels niet beschadigd raken.

Met alle componenten van het zonne-energiesysteem op hun plaats, kunt u nu uw zonne-energiesysteem aansluiten en geld besparen op elektriciteitsrekeningen. ! Misschien wordt u zelfs de trotse eigenaar van uw eigen zonnestroomsysteem!