Swimming Pool Solar Heaters

Zonneboilers versus pompen voor zwembaden

Als u erover denkt om een ​​zwembad in uw achtertuin te plaatsen, is de meest voor de hand liggende keuze door zonne-energie verwarmd water. Maar het heeft ook andere voordelen, waaronder het feit dat ze geen dure pompen en leidingen hoeven te installeren om te kunnen werken. Bovendien wordt het water in het zwembad fluitend schoon gehouden door de pompen op zonne-energie die op de waterleiding zijn aangesloten. Kachels op zonne-energie hebben daarentegen een extra set apparatuur nodig om te functioneren.

Eigenaars van zwembaden moeten in de eerste plaats nadenken over het type zwembad dat ze in hun achtertuin hebben. Een eenvoudig zwembad heeft alleen zonneboilers nodig, omdat deze op de grond zelf kunnen worden geïnstalleerd. Aan de andere kant heeft een bubbelbad mogelijk een krachtigere pomp en leidingen nodig om het water in het zwembad te pompen. Als u een spabad heeft, kunt u overwegen om een ​​systeem voor zonneverwarming te installeren. Op deze manier kunt u warm water krijgen voor al uw hottubgasten terwijl zij er ook gebruik van maken. De warmte die uit uw spabad komt, houdt u ook warm tijdens de koudste dagen van de winter.

Als uw zwembad bovengronds is, heeft u bovendien een verwarming nodig die aan de zwembadpomp is bevestigd. Deze systemen leveren warmte aan uw zwembad, zelfs als het buiten ijskoud weer is. Het zal er ook voor zorgen dat het water in het zwembad koud blijft, zelfs als de zon fel schijnt.

Als u een zwembad in de grond heeft, heeft u nog steeds zonneboilers nodig om het water in het zwembad te verwarmen. Maar verwarmingstoestellen op zonne-energie zijn meestal een stuk duurder in vergelijking met een door een pomp aangedreven systeem.

Ga je voor een in de grond gelegen zwembad of spa, dan heb je een warmwatersysteem nodig. Dit is een soort verwarmingssysteem dat elektrische kachels gebruikt om het water in het zwembad te verwarmen. Sommige van de warmwatersystemen zijn bij het zwembad geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat het water in het zwembad warm genoeg is. De andere optie is om het systeem in uw tuin te installeren, zodat het water in het zwembadwater circuleert en zo warm water levert voor het hele zwembad.

Kachels op zonne-energie zijn over het algemeen het meest efficiënt, vooral bij koud weer. Dit betekent dat de temperatuur van het water in het zwembad altijd aangenaam genoeg zal zijn, ongeacht het tijdstip van de dag. Bovendien zijn ze geweldig voor degenen die geen extra geld willen uitgeven aan installatie en onderhoud. Zonne-verwarmingssysteem is geweldig voor zowel thuis- als commerciële zwembaden.