Victron Pwm Solar Controller Lite

Een inleiding tot de Victron PWM Solar Controller Lite

Een Victron PWM Solar Controller Lite is de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een draagbaar apparaat dat op afgelegen locaties kan worden gebruikt. Met dit apparaat kunt u de gewenste hoeveelheid elektriciteit opwekken met alleen zonlicht, zonder dat u het apparaat rechtstreeks op een elektrische bron hoeft aan te sluiten. Als u al zonnepanelen gebruikt en iets wilt dat gemakkelijk te gebruiken is en u niet het hele bekabelingssysteem hoeft te gebruiken, dan is dit zeker iets voor u.

De unit werkt met een basiszonnepaneel, dat wordt gebruikt om overdag zonne-energie op te vangen en ‘s nachts weer vrij te geven. De unit bevat ook een LCD-scherm, waarop informatie over de huidige lading op het zonnepaneel wordt weergegeven. Het heeft een oplaadbare batterij, die de energie opslaat die overdag wordt gebruikt, en waarmee u de energie kunt opslaan totdat u klaar bent om deze weer te gebruiken. De batterij gaat maximaal twee dagen mee en moet daarna worden opgeladen.

De Victron PWM Solar controller is compatibel met zowel batterij- als netstroomsystemen. Om met beide typen goed te kunnen werken, moet u ervoor zorgen dat uw systeem correct is ingesteld. Het apparaat zal niet goed werken tenzij u de juiste aansluitingen heeft en de juiste instellingen erin geprogrammeerd. Veel mensen nemen niet de tijd om te leren hoe ze hun apparaten correct moeten programmeren en daarom is dit waar dit apparaat van pas komt. U hoeft niet langer bang te zijn dat u uw apparaat mogelijk beschadigt door een verkeerd type verbinding te maken.

Wanneer u dit apparaat gebruikt, hoeft u zich geen zorgen te maken over een soort batterijback-upsysteem. Dit komt omdat het apparaat zijn eigen batterij gebruikt in plaats van te vertrouwen op een extern back-upsysteem. Bij gebruik van batterijen moet het apparaat op een stopcontact zijn aangesloten om goed te kunnen functioneren. Bij gebruik van de Victron PWM Solar Controller Lite hoeft u zich echter geen zorgen te maken over het gebruik van het zonnepaneel ‘s nachts of op bewolkte dagen. Dit komt doordat de unit in elk weertype kan werken.

Veel mensen realiseren zich niet dat ze door simpelweg hun zonnepaneel te gebruiken enorm veel geld kunnen besparen op hun elektriciteitsrekening. Het geld dat op de rekeningen wordt bespaard, wordt gebruikt om het onderhoud van het zonnepaneel en de installatie van de unit te betalen. Er zijn veel pakketten met zonnepanelen, maar ze bevatten niet allemaal de zonnecontroller. Dit is een geweldige manier voor iedereen om geld te besparen zonder veel geld uit te geven aan de aanschaf van een geheel nieuw systeem. Voor slechts een paar honderd dollar voeg je een zonnepaneel toe aan je bestaande systeem en heb je de energie die je nodig hebt, zonder de extra kosten.

De Victron PWM Solar controller Lite is een prima keuze voor iedereen die een apparaat wil dat overal gebruikt kan worden waar de zon schijnt. Als je een handig apparaat wilt dat je de kracht geeft die je nodig hebt, maar niet de noodzaak hebt om een ​​heel nieuw systeem aan te schaffen, dan zou je serieus moeten overwegen om in dit apparaat te investeren. U zult erg blij zijn met de resultaten die u met dit apparaat krijgt en u zult geen spijt krijgen van de investering die u heeft gedaan.